Raamdecoratietotaalmarkt > horizontale jaloezieen

Horizontale jaloezieen

Horizontale lamellen


Praktisch.. Die link wordt direct gelegd bij horizontale lamellen. Maar naast een perfecte zonwering, is de horizontale jaloezie ook een prima sfeermaker. Laat u aangenaam verrassen door de vele kleuren en de onverwachte afwerkmogelijkheden. Wilt u meer weten over het meten en monteren van horizontale lamellen? Klik hier voor een beschrijving of op meetinstructie of monteerinstructie voor een duidelijke uitleg in beelden.

Modellen horizontale lamellen

Horizontale lamellen zijn aan een ware revival bezig. Na een grote mate van populariteit in de jaren ’70, waren ze een aantal jaren minder in trek bij de trendwatchers. Uit beeld verdwenen ze echter niet. Daarvoor waren de lichtregelende kwaliteiten van dit raamproduct te groot. Nu is de horizontale lamel opnieuw één van de meest gewilde raamdecoratieproducten. Niet in de laatste plaats door de vele variatiemogelijkheden, niet alleen wat betreft de breedtes maar ook wat betreft uitvoeringen.

Typen lamellen

. 25 mm Jaloezie Prominent
Deze jaloezie is leverbaar in een groot aantal uni kleuren of dessins. Opvallend zijn de transparante componenten van het bedieningssysteem. Deze zijn verkrijgbaar in bol- of staafvorm.
. 16 -  25 mm Jaloezie Colorline Design
Deze horizontale lamellen onderscheiden zich door de bovenbak, welke in technisch zilver (aluminium) met daarin een in kleur ingeschoven 25 mm lamel is uitgevoerd.
. 25 mm Jaloezie Prominent-koof
Deze jaloezie is alleen geschikt voor ‘in de dag’ montage. Voor meer informatie kijk bij meten en bevestigen. De koof, welke de bovenbak bedekt, is uitsluitend verkrijgbaar in de kleur wit.
. 25 mm Jaloezie Solarshield
Bij de jaloezie Solarshield is het ponsgat voor het optrekkoord niet in het midden maar aan de achterzijde gestansd. Het grote voordeel hiervan is dat er nog minder sprake is van lichtinval.

Typen ramen

Om uw keuze nog eenvoudiger te maken, biedt Raamdecoratietotaalmarkt.nl horizontale lamellen aan die speciaal ontworpen zijn voor ramen met afwijkende vormen.
. Type 1
Optrekken is mogelijk tot de kortste zijde.
. Type 2
Optrekken is niet mogelijk.
. Type 3
Optrekken is niet mogelijk.
. Type 4
Onderlat hangt altijd schuin.
. Type 5
Optrekken is niet mogelijk.
. Type 6
Onderlat hangt altijd schuin.
. Type 7
Twee bovenbakken zijn gekoppeld.
. Type 8
Twee bovenbakken gekoppeld. Optrekken is niet mogelijk.
. Type 9
Optrekken is mogelijk tot aan schuine zijde. Twee bovenbakken gekoppeld.
. Type 10
Bediening alleen aan de onderzijde. Optrekken niet mogelijk.
. Type 11
Drie bovenbakken gekoppeld. Optrekken niet mogelijk.
. Type 12
Drie bovenbakken gekoppeld. Optrekken mogelijk tot aan schuine zijde.
. Type 13

Optrekken niet mogelijk. Kleuren horizontale lamellen voorbeeld kleurengebruik Hier vindt u een overzicht van alle mogelijke kleuren die beschikbaar zijn voor de aluminium horizontale jaloezie. Denk eens aan het combineren van diverse kleuren voor een spectaculair, uniek en
trendsettend raamdecoratieproduct.

Bedieningssystemen horizontale lamellen


De horizontale lamellen van Raamdecoratietotaalmarkt.nl worden standaard geleverd met een tuimelstang met een lengte van 1 meter of 1,50 meter en gekleurd ladder- en trekkoord.

Bij de jaloezie Prominent is het mogelijk om te kiezen voor een kettingbediening. Het op- en neerlaten van de lamellen gebeurt dan door middel van een eindloze ketting.
Er zijn twee uitvoeringen:
. type 1: ketting aan de voorzijde  
. type 2: ketting aan de zijkant

U kunt optinioneel kiezen voor de electrisch bedienbare horizontale jaloezie.
Hier heeft u weer twee mogelijkheden:

. electrisch tuimelen met behulp van een infrarode afstandsbediening op batterijen.
. electrisch tuimelen en op- en neerlaten met behulp van een hoogfrequent afstandbediening of vaste schakelaar (220V)

Ter info: de bedieningsinstructie
Bij het optrekken en neerlaten van uw jaloezie moeten de lamellen in de horizontale stand staan. Dit om rafelen van het optrekkoord te voorkomen.

Onderhoud horizontale lamellen

Lang genieten van uw horizontale lamellen? Maak ze dan regelmatig schoon met een plumeau of doek. De stofzuiger in de laagste stand is ook een mogelijkheid. Zet de neergelaten lamellen in de gesloten stand als u aan dit karwei begint.