Raamdecoratietotaalmarkt > Paneelgordijnen

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen

Met de paneelgordijnen van Raamdecoratietotaalmarkt.nl kunt u eindeloos variëren. Paneelgordijnen zijn een mooi alternatief voor verticale lamellen, overgordijnen of vitrage. Tevens kunt u met paneelgordijnen verschillende ruimtes van elkaar scheiden of u kunt er een wand mee afschermen. Met behulp van de ruime keuze uit paneelstoffen via het kleurenpallet en de vele schuifpaneel mogelijkheden leent een paneelgordijn zich ook uitstekend voor grotere raampartijen bijvoorbeeld als raamdecoratie en zonwering bij een schuifpui. Doordat het paneelgordijn bestaat uit brede verticale panelen die los van elkaar te stylen én te bedienen zijn, creeërt u met een paneelgordijn een stijlvol uiterlijk dat optimaal aansluit op uw interieur. Wilt u meer weten over het meten en monteren van paneelgordijnen? Bekijk dan onze montage handleiding voor een duidelijke uitleg in beelden.

Paneelgordijn mogelijkheden

Door de paneelgordijnen online op maat te bestellen via onze online webshop is het op maat gemaakte paneelgordijn eenvoudig te monteren, zeker met behulp van onze handige montagefilm en montagehandleiding. In tegenstelling tot de paneelgordijnen van Ikea of een ander doe-t-zelf pakket is de gewenste paneelbreedte bij Raamdecoratietotaalmarkt.nl vooraf door u zelf te bepalen. De paneelbreedte wordt wel aangegeven wanneer u een paneelsituatie kiest. Het zelf vooraf bepalen van de paneelbreedte is erg handig voor optimale lichtinval en/of om de ideale doorloop opening te bepalen. De online bestelde paneelgordijnen worden compleet geleverd incl. paneelrail systeem en montagesteunen. Ook losse panelen behoren tot de mogelijkheden, de panelen kunnen voorzien worden van aluminium strips of houten baleinen zodat de panelen nog strakker hangen. Een paneelrail is verkrijgbaar met een 2-sporen, 3-sporen, 4-sporen of 5-sporen breedte rail. De paneelwagens zijn standaard in de kleur wit gespoten. Ze zijn voorzien van klittenband voor de bevestiging van de panelen. Met dit klittenband is ook de hoogte van de panelen nog wat te corrigeren.

Speciale uitvoeringen van paneelgordijnen

Alu-panel = Paneelgordijnen waarvan de panelen voorzien zijn van 5cm brede aluminium strips. Het alupanel is vooral ontworpen voor het strakke moderne interieur. Voor en achter op het rolgordijndoek worden brede aluminiumbaleinen aangebracht. De ruimte tussen deze baleinen is ± 40cm. Het onderste segment is variabel naar gelang de bestelde hoogte. Een paneelgordijn met aluminium strips is vergelijkbaar met een Wood en Washi paneelgordijn. Alu Panels staan niet op de site, voor meer informatie mail naar: info@raamdecoratietotaalmarkt.nl of bel: 0412-610918.

Woodpanel = Paneelgordijn waarvan de panelen zijn voorzien van 5cm brede houten strips. Uw interieur wordt uitermate trendy met een wood-panel. Woodpanels worden aan de voor- en achterzijde voorzien van houten baleinen met een breedte van 50mm. U heeft de keuze uit een groot aantal stoffen. De ruimte tussen de baleienen is ± 40cm. Het onderste segment is variabel naar gelang de bestelde hoogte. Een paneelgordijn met houten strips is vergelijkbaar met panelen van Wood en Washi. Woodpanels staan niet op de site, voor meer informatie mail naar: info@raamdecoratietotaalmarkt.nl of bel: 0412-610918.

Fixpanel = Paneelgordijn waarvan de panelen geen decoratieve strips bevatten. Fixpanels worden gemaakt zonder baleinen maar zijn wel voorzien van klittenband aan de bovenzijde en een verzwaringslat aan de onderzijde.

Afmetingen en afwerking van paneelgordijnen

Welk model paneelgordijn u ook kiest, de breedte van de panelen kunnenn variëren van 50 tot 120cm. De minimale overlap van de verschillende panelen bedraagt 3 tot 50cm. De totale breedte van een paneelgordijn is maximaal 10.0 meter waarbij de paneelrail vanaf een breedte van 7.0mtr gekoppeld wordt. De onderzijde van het paneelgordijn bestaat uit een zoom met daarin een aluminium verzwaringsprofiel. Panelen van rolgordijnstof worden aan de zijkant niet afgewerkt met een zoom. Niet alle stoffen zijn geschikt om dienst te doen als paneelgordijn. U herkent de bruikbare stoffen aan het speciale icoon op de staal. Elke stof heeft zo zijn unieke eigenschappen. Om die te behouden heeft Raamdecoratietotaalmarkt.nl alleen stoffen in de collectie die niet chemisch behandeld zijn. Een krimptolerantie van 2 tot 3% is normaal. Polyester-stoffen hebben in de praktijk het minst last van krimp. Verder is het mogelijk dat er oneffenheden (verdikkingen) in een stof aanwezig zijn. Stoffen reageren op temperatuurwisselingen en vochtgehalte. Hierdoor kunnen rimpels in de stof ontstaan. Deze kunnen ook weer wegtrekken.

Bedieningssysteem en onderhoud paneelgordijn, schuifgordijnen, stoffen schuifpanelen en schuifpaneel gordijnen

Standaard wordt het paneelgordijn door middel van een trekstangbediening aan het paneel verschoven. De maximale lengte van een trekstang bedraagt 250cm. Omdat de panelen met klittenband zijn bevestigd, zijn ze eenvoudig los te koppelen van de rail. Alle paneelstoffen zijn voorzien van een aprètcoating (vormvast) waardoor deze niet machinaal te reinigen is. Om een vlek te verwijderen, gebruikt u een lichtvochtige doek.

Paneelgordijnen

De kleurstaal is toegevoegd aan uw aanvraag voor kleurenstalen.

Info :
Laat u door onze specialisten inspireren en adviseren op het gebied van raamdecoratie producten. Neem contact op via tel: 0412-610918 of mail naar info@raamdecoratietotaalmarkt.nl. Maar u kunt ook een kijkje komen nemen in onze showroom aan de Waardsestraat 13 te Nistelrode.
Paneelgordijnen samenstellen en prijs berekenen