Meer over Plissé

Plissé gordijnen

Plissé komt oorspronkelijk uit het Frans en betekent geplooid. De stof van een een plissé gordijn kenmerkt zich dan ook door de plooien zie in een zig/zag zijn gevouwen en gestreken. Dat maakt een plissé gordijn tot een strak en tegelijkertijd elegant raamdecoratieproduct dat de ruimte sfeervol tot leven laat komen. Met plissé-gordijnen kan men spelen met licht, vormen en kleuren.

Plissé gordijnen modellen

Natuurlijk is een plissé-gordijn eigenlijk slechts een gestroomlijnd profielsysteem met daartussen een geplooid doek. Toch zijn er verschillende modellen plissé-gordijnen, dit heeft te maken met het type raam waarvoor het plissé-gordijn geschikt is. Voor ieder raam is het mogelijk om een plissé gordijn te plaatsen: rechthoekige ramen, draai-kiep ramen en zelfs dakramen, alles is mogelijk.

Plissé gordijnstof- en doekkwaliteit

Voor iedere gewenste hoeveelheid lichtinval is het mogelijk om een plissé gordijn te hangen. Er zijn namelijk verschillende transparantiegraden: transparant, semi-transparant, ondoorzichtig of verduisterend. Raamdecoratietotaalmarkt.nl biedt plissées met twee verschillende type doekkwaliteiten aan. Namelijk Perlex (voorzien van een parelmoerlaag die zorgt voor een hoge lichtreflectie- en isolatiegraad) en Verosol (met een aluminiumlaag voor extra zonwering en het gordijn is plooivast).

Plissé bedieningssysteem

Een plissé-gordijn wordt met een ketting bediend. Voordeel van dit systeem is dat het gordijn op elke gewenste hoogte kan worden 'vastgezet', het zogenaamde top-down systeem. Maar het is ook mogelijk om ervoor te kiezen om het bovenste of onderste gedeelte van de raam vrij te laten. De kettingbediening voor de plissé heeft een aantal varianten: een koordremmechanisme, een monocontrol ketting, stang/handbediening en voor het ultieme bedieningscomfort (of bijvoorbeeld voor hoger geplaatste plissé) is er een gemotoriseerde sturing zeer handig.

Tip: de manier waarop u uw plissé-gordijn reinigt, hangt af van het type doek dat u heeft gekozen. De perlex-stofkwaliteit zijn zeer eenvoudig te reinigen, deze zijn wasbaar in in warm sopje (30gr) van fijn wasmiddel. Vervolgens vouwt u de plissé weer ingeplooid op om het water eruit te drukken. Hang de plissé vochtig terug en laat hem in opgetrokken toestand drogen. De doeken van verosol-stofkwaliteit hebben als voordeel dat deze anti-statisch en vuilafstotend zijn, hier is het voldoende om deze regelmatig met een plumeau of met een zachte borstel af te stoffen.

Plissé

Info :
Laat u door onze specialisten inspireren en adviseren op het gebied van raamdecoratie producten. Neem contact op via tel: 0412-610918 of mail naar info@raamdecoratietotaalmarkt.nl. Maar u kunt ook een kijkje komen nemen in onze showroom aan de Waardsestraat 13 te Nistelrode.
Video's
Plissé samenstellen en prijs berekenen
Gewenst model - Plissé
Plissé standaard type F1

Plissé standaard type F1

 
 
Selecteer

Aanvullende informatie

Plissé Top/Down type FX-3

Plissé Top/Down type FX-3

 
 
Selecteer

Aanvullende informatie

Plissé Day & Night type F-3

Plissé Day & Night type F-3

 
 
Selecteer

Aanvullende informatie

Plissé type VS-1

Plissé type VS-1

 
 
Selecteer

Aanvullende informatie

Plissé Top/Down type VS-2 handm.verschuifbaar

Plissé Top/Down type VS-2 handm.verschuifbaar

 
 
Selecteer

Aanvullende informatie

Plissé Day & Night type VS-3

Plissé Day & Night type VS-3

 
 
Selecteer

Aanvullende informatie

Plissé type PL-11

Plissé type PL-11

 
 
Selecteer

Aanvullende informatie

Uw keuze
Gewenst model:
Maak uw keuze
Gekozen stof:
Selecteer type stof
Kleur:
Maak uw keuze
Verwachte levertijd:
Kies eerst uw kleur
Maatvoering:
Nog niet ingegeven
Opties & kenmerken:
Bepaal uw afwerking
Onze prijs
:
-
Opties
:
-
15% korting
:
Meer informatie
- Gratis verzending
   binnen Nederland en België.
0,00
-/- €
U betaalt
:
€ -
* Alle op deze site vermelde prijzen zijn inclusief BTW, exclusief mon- tagekosten.De kleurstaal is toegevoegd aan uw aanvraag voor kleurenstalen.